۱۳۸۸ دی ۶, یکشنبه

دست‌کم چهار کشته در تهران، تنها تا ظهر عاشورا



جهت نمايش ويدئو در اينجا كليك كنيد اينجا
در ادامه اعتراضات مردم در تهران و درگیری‌ها بین مخالفان دولت محمود احمدی‌نژاد و نیروهای امنیتی و لباس‌شخصی جمهوری اسلامی، خبرها حاکی از کشته شدن چهار تن از معترضان در تهران، در حوالی چهارراه ولی‌عصر، است.

پس از آن که وب‌سایت خبری جنبش راه سبز،‌ جرس، از کشته شدن سه نفر در این اعتراضات خبر داد، اکنون خبرگزاری رویترز به نقل از این وب‌سایت می‌گوید یک نفر دیگر نیز به جمع این کشته شدگان افزوده شده است. جرس همچنین از زخمی شدن دو نفر در این درگیری‌ها خبر می‌دهد.

این در حالی است که تنها ساعاتی از آغاز عزاداری روز عاشورا و اعتراضات مردم به دولت جمهوری اسلامی می‌گذرد. این برخورد خشونت‌بار را می‌توان نشانه عزم نیروهای دولتی برای عقب راندن مردم معترض دانست. خبرگزاری‌های خارجی درگیری‌های امروز، عاشورای سال ۱۳۸۸، را خونین‌ترین مواجهه بین مردم و نیروهای امنیتی ایران از زمان آغاز اعتراضات به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری خوانده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس از قول شاهدان عینی در تهران می‌گوید یکی از کشته‌شدگان مرد سالمندی بوده که گلوله به پیشانی او اصابت کرده است.

جرس می‌گوید پس از این که مردم مانع از آن شده‌اند که نیروهای لباس‌شخصی زخمی‌ها را از صحنه خارج کنند، مردم معترض خود دست به کار شده و با سر دادن شعار علیه رهبر جمهوری اسلامی خود آنها را از صحنه خارج کرده‌اند.



در حالی که وب‌سایت جنبش راه سبز از حمله نیروهای بسیج و لباس‌شخصی به مردم معترض «با چاقو و قمه» می‌گوید، خبرگزاری نیمه‌رسمی فارس، نزدیک به دولت محمود احمدی‌نژاد، نیز از «به آتش کشیده شدن اموال عمومی، بانک‌ها و خودروهای شخصی» در تهران خبر داده است.

آسوشیتدپرس همچنین می‌گوید نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به‌رغم تلاش فراوان با استفاده از گاز اشک‌آور و باتون و شلیک تیر هوایی نتوانسته‌اند مردم را متفرق کنند و به همین دلیل به شلیک مستقیم به سوی مردم معترض متوسل شده‌اند.

یک شاهد عینی از تقاطع خیابان‌های آزادی و اسکندری در تهران در گفت‌وگو با رادیوفردا گفت که جمعیت مردم معترض حاضر در خیابان آن قدر زیاد بوده است که «حتی بسیج به خود جرات نمی‌داد که به مردم نزدیک شود».

این شاهد عینی به رادیوفردا گفت که هر «حمله نیروهای گاردی» جمهوری اسلامی با مقابله به مثل مردم روبه‌رو می‌شده است.

گزارش‌های اولیه از تهران حاکی از آن بود که از نخستین ساعات روز یک‌شنبه، روز عاشورا، خیابان‌های مرکزی شهر بار دیگر به صحنه حضور معترضان و مخالفان دولت بدل شده و نیروهای امنیتی با شلیک گاز اشک‌آور سعی در متفرق کردن معترضان داشته‌اند.

بر اساس گزارش شاهدان عینی، در چند نقطه‌ مرکزی شهر تهران در مسير خيابان انقلاب، پل چوبی، تقاطع رستگاران، و ميدان فردوسی تجمعاتی از جانب مخالفان دولت شکل گرفته است.



معترضان در این تجمعات شعارهایی چون «مرگ بر دیکتاتور»، «یاحسین، میرحسین»، «این لشکر حسینه، حامی میرحسینه» و «هیهات من الذله» سر می‌دهند.

يک شاهد عينی در همین ارتباط به رادیوفردا گفت که ترافيک زيادی در خيابان‌های منتهی به خيابان انقلاب به چشم می‌خورد و عابران پياده در حال حرکت به سوی تقاطع‌های اصلی خيابان انقلاب هستند.

این شاهد عینی که در حوالی پل بهار در خیابان انقلاب حضور داشت گفت که مردم در دو طرف خیابان به سمت میدان انقلاب در حال حرکت هستند و هر جا که جمعیت تراکم پیدا می‌کند، به سر دادن شعار می‌پردازند.

این شاهد عینی گفت که چندین گروه چند هزار نفره از مردم در این مسیر به سمت میدان انقلاب در حال حرکت هستند و مردم به صورت آشکارا نمادهای سبز به همراه دارند.

وی همچنین حضور نیروهای انتظامی را در مناطق مرکزی شهر پرشمار توصیف کرد و در عین حال گفت که گروه‌هایی از لباس شخصی‌ها در نزدیکی میدان فردوسی به مردم حمله کرده‌اند.

این شاهد عینی در مورد نیروهای انتظامی و امنیتی گفت که این نیروها ترکیبی از نیروهای گارد ویژه، نیروهای سپاه پاسداران و لباس‌شخصی‌ها هستند که لباس شخصی‌ها عمدتاً به بی‌سیم و باتون مجهز هستند.

حضور نيروهای امنيتی همچنین در مسير خيابان انقلاب، ميدان فردوسی و محدوده‌ دانشگاه تهران، بسيار سنگين گزارش شده است.

وب‌سایت‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان همچنین از اصفهان خبر داده‌اند که مراسم سنتی شب عاشورا که هر ساله در مسجد اعظم حسین‌آباد، پایگاه آیت‌الله طاهری اصفهانی، برگزار می‌شد، شب گذشته با دخالت نیروهای امنیتی و لباس شخصی‌ها لغو شده است.

بر اساس گزارش‌ها نیروهای دولتی با بستن در مسجد اعظم بر روی مردم، مانع از اجتماع آنها در مجلس و برگزاری این مراسم شدند و همچنین لباس شخصی‌ها به ضرب و شتم حاضران پرداختند.

این رویداد مقارن با حمله نیروهای دولتی به بیت‌ آیت‌الله خمینی در تهران صورت گرفته است که به ناتمام ماندن سخنرانی سید محمد خاتمی در حسینیه جماران انجامید.

شب گذشته نیروهای حکومتی با استفاده از گاز اشک‌آور، باتوم، شوک الکتریکی و زنجیر به حاضران در محل حسینیه جماران حمله‌ور شدند و به ضرب و شتم آنها پرداختند و پس از آن پلیس برای متفرق کردن مردم متوسل به گاز اشک‌آور شد.

۱۳۸۸ آذر ۳۰, دوشنبه

كاخ سفيد درگذشت آيت الله منتظري را تسليت گفت


اتفاقی که هر گز نیافتاد. آذر ماه ۱۳۶۴

مايك همر سخنگوي شوراي امنيت ملي كاخ سفيد روز يكشنبه با انتشار بيانيه اي كوتاه درگذشت آيت الله حسينعلي منتظري را تسليت گفت.

در اين بيانيه آمده است: "ما درگذشت آيت لله العظمي حسينعلي منتظري را تسليت مي گوييم. او چهره شناخته شده اي بود و تعهد راسخش در دفاع از حقوق جهانشمول، براي وي احترامي بين المللي به همراه آورد."

وي افزود "خانواده او (آيت الله منتظري) و همه جويندگان حقوق جهانشمول و آزادي هايي كه او پيوسته آنها بود در يادها و نيايش ما خواهند بود."

كاخ سفيد در گذشته حمايتي از آيت الله منتظري كه سالها منزوي و تحت حصر خانگي بود نكرد، اما با افزايش نقش و محبوبيت او در جنبش اعتراضي پس از انتخابات اخير رياست جمهوري ايران بنظر مي رسد دولت آمريكا تصميم گرفت به درگذشت اين چهره سرشناس و با نفوذ واكنش نشان دهد.

علاوه بر اين آيت الله منتظري چندي پيش به مناسبت 13 آبان و سالگرد اشغال سفارت آمريكا در تهران، ماجراي گروگانگيري و حمايت خود را "اشتباه" خواند.

وي در مصاحبه اي كتبي با سايت جرس كه وابسته به اصلاح طلبان است اظهار داشت اشغال سفارت آمريكا هم به لحاظ عواقب و هم به لحاظ اصول بين المللي كار اشتباهي بوده است.

وي نوشت: "اشغال سفارت آمريكا در بدو پيروزي انقلاب كه مورد حمايت اكثر اقشار انقلابي و مرحوم امام خميني بود، مورد تاييد اين جانب نيز بود؛ ولي با آن عوارض منفى و حساسيت شديدى كه بين مردم آمريكا به‏ ‏وجود آورد كه هنوز آثار آن باقى است، معلوم شد كه كار درستى نبوده، و‏ ‏اصولا سفارت يك كشور به منزله جزئى از آن كشور است، و كشورى كه‏ ‏در حال جنگ رسمى با ما نبود اشغال سفارت آن به منزله اعلان جنگ با آن‏ ‏كشور است و كار صحيحى نمى باشد. از قرار اطلاع بعضى از جوانان انقلابى‏ ‏و متعهدى كه متصدى اين كار بودند نيز اشتباه بودن آن را قبول دارند."

اين اشاره اي به گروه هايي از اصلاح طلبان بود كه زماني جزو دانشجويان اشغالگر سفارت آمريكا بودند اما در دوران محمد خاتمي به نوعي از آن ابراز ندامت كردند.

با اين حال آيت الله منتظري با اشاره به نقش آمريكا در كودتاي 28 مرداد عليه دولت مصدق و هم نقش آن كشور در "همه شئون سياسي و اقتصادي" ايران در زمان حكومت پهلوي و انسداد دارايي هاي ايران پس از انقلاب، عصبانيت مردم و حكومت از آمريكا را موجه دانسته اما گفته بود اين نبايد باعث خصومت دائمي بين دو كشور باشد.

او با اشاره به حكم آيت الله خميني داير بر "نهي" تجديد رابطه با آمريكا نوشت: "ولي واضح است كه چنين حكمي موقتي است و برحسب شرايط سياسي و اقتصادي تغيير مي كند، و اين امر در گرو آن است كه اين رابطه به نفع كشور بوده و از قبيل رابطه دو كشور مستقل باشد شهريار بزرگ(بابك
ديدگاه ازادی

۱۳۸۸ آذر ۲۰, جمعه

نگرانی کميسر حقوق بشر سازمان ملل از تشديد سرکوب مخالفان در ايران





[۱۳۸۸/۰۹/۱۸ نوی پيلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز سه شنبه، هفدهم آذرماه، از تشديد سرکوب مخالفان دولت ایران توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی، عميقا ابراز نگرانی کرد و از مقامات اين کشور خواست تا به حق مخالفان برای اعتراض احترام بگذارد.

خانم نوی پيلای گفت: سرکوب مردم [در ايران] شدت گرفته و اين امر بسيار جدی تر از گذشته شده است.

کمسير عالی حقوق بشر سازمان ملل می گوید که در اعتراض به نحوۀ برخورد ماموران دولتی با تظاهرکنندگان، ملاقات با يک مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران در شورای حقوق بشر را لغو کرده است. اين ملاقات قرار بود روز سه شنبه در ژنو صورت گيرد.

خانم پيلای که يک حقوقدان اهل آفريقای جنوبی و قاضی پيشين رسيدگی به جرائم جنگی در سازمان ملل بوده است، گفت: « ما واقعا در برابر دولت هایی که سياست درهای بسته را اعمال می کنند، فرو مانده ايم و جمهوری اسلامی ايران يکی از اين دولت هاست. ما هنگامی که مسائل [مربوط به نقض حقوق بشر] را با آنها در ميان می گذاريم، آنان واکنش بسيار دفاعی از خود نشان می دهند، با اين حال ما همچنان به طرح اين مسائل ادامه خواهيم داد.»

در همين حال، يک مقام قضایی جمهوری اسلامی ايران روز سه شنبه گفت، از اين پس در برابر کسانی که امنيت ملی جمهوری اسلامی را تهديد می کنند، گذشتی در کار نخواهد بود.

غلامحسين محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور، با تهديد گفته بود: «از اين پس اگر کسی دستگير شد، خانواده‌ها حق گله ندارند، چرا که مردم بيش از اين تحمل نداشته و ما هم از اين پس مهلت نخواهيم داد.»

آقای محسنی اژه‌ای که در يک نشست خبری به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ می داد، همچنين گفت: «دستگاه قضايی و نيروهای نظامی و امنيتی از ابتدا مقداری خويشتنداری کردند تا صف‌ها از يکديگر جدا شده و خط دشمن مشخص شود، اما از امروز به بعد اين کار را نخواهيم کرد چرا که موضوع روشن شده است.»

حبرگزاری «رويترز» در گزارشی نوشته است که تظاهرات ضددولتی روز دوشنبه در سراسر ایران، نمايش قدرت تازه ای از سوی مخالفان بود که طی آن دهها تن بازداشت و چندين نفر نيز در مقابله ماموران دولتی در شهرهای گوناگون زخمی شدند.

اين خبرگزاری اضافه می کند که وسعت تظاهرات تهران در مقايسه با تظاهرات پس از انتخابات خرداد ماه گذشته، کوچک تر ولی شدت آن بيشتر و تندتر بود و مخالفت های تظاهرکنندگان تنها به محمود احمدی نژاد محدود نبود و شعارهایی عليه ساختار حکومت مذهبی می دادند.

کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، پيشتر در يک کنفرانس مطبوعاتی گفته بود که در ماه های اخير، نگرانی های خود در مورد نحوۀ رفتار ماموران با مردم را با نمايندۀ جمهوری اسلامی در مقر اروپایی سازمان ملل در ژنو در ميان نهاده و با فرستادن نامه هایی به مقام های دولت ايران از آنان خواسته است تا به حقوق مردم برای برگزاری تظاهرات و اعتراض ها، احترام بگذارند.

خانم پيلای افزود که مسئلۀ ناعادلانه بودن دادگاه های بازداشت شدگان را نيز مورد بررسی قرار داده است.

وی تاکيد کرد که محکوميت های بسيار شديد و سختی عليه دستگير شدگان رويدادهای اخير صادر شده و دفتر وی مشغول بررسی اين امر است که اين دادگاه ها تا چه اندازه منصفانه عمل کرده اند؟

پنج تن از دستگير شدگان رويدادهای تابستان گذشته به مرگ و ده ها تن نيز به حبس های دراز مدت محکوم شده اند.

ادارۀ تحت نظر خانم نوی پيلای، اطلاعات خود را از منابع مختلف و از جمله کارشناسان مستقل شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد دريافت می کند و تنها به اطلاعات ارائه شده از سوی مقام های دولتی کشورها متکی نيست. شهريار بزرگ(بابك
ديدگاه ازادی

۱۳۸۸ آذر ۱۸, چهارشنبه

حمله امروز نيروهاي سپاه و بسيج به دانشگاه هاي تهران و شهيد بهشتي



حمله امروز نيروهاي سپاه و بسيج به دانشگاه هاي تهران و شهيد بهشتي



از صبح امروز گروه هايي از افراد سپاه و بسيج به دانشجويان دانشگاه هاي تهران و شهيد بهشتي حمله كرده اند.

به گزارش خبرنامه اميركبير از صبح امروز درب هاي دانشگاه تهران از سوي حراست دانشگاه به نيروهاي بسيج و سپاه خارج از دانشگاه باز شده تا اين نيروها وارد دانشگاه شوند.

اين اتفاق پس از آن رخ مي دهد كه دانشجويان دانشگاه تهران روز گذشته اعلام كردند در اعتراض به ضرب و شتم دانشجويان اين دانشگاه توسط نيروهاي لباس شخصي در روز دانشجو ۱۶ آذر، امروز 17 آذر ماه تجمعي برگزار خواهند كرد.

ماموران نظامي مسلح به باتوم و اسپري به دانشجويان حمله ور شده اند. همچنين بنابر گزارش دانشجويان دانشگاه تهران تعدادي از دانشجويان نيز بازداشت و به بيرون از دانشگاه منتقل شدند.

همزمان از صبح امروز چندين اتوبوس از بسيجيان و نيروهاي لباس شخصي از بيرون دانشگاه براي برگزاري تجمع به دانشگاه شهيد بهشتي منتقل شدند.

به گزارش خبرنامه اميركبير اين نيروها با حركت به سمت دانشكده حقوق دانشگاه شهيد بهشتي، به تعطيل كردن كلاس ها و حمله به دانشجويان و ضرب و شتم آن ها پرداختند. بر اساس گزارش هاي دريافتي در حال حاضر 200 نفر از بسيجيان و سيصد نفر از دانشجويان دانشگاه در مقابل هم تجمع كرده و شعارهايي عليه هم سر مي دهند.

روز گذشته دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي با برگزاري تجمع بزرگ و خودجوش در اين دانشگاه روز دانشجو را گرامي داشتند. در اين تجمع دانشجويان شعارهاي شديدي عليه مسئولان نظام سر دادند و در مقابل تپه هاي اوين، فرياد "الله اكبر" سر دادند.

نيروهاي انصار حزب الله و بسيجياني كه با اتوبوس به دانشگاه شهيد بهشتي منتقل شدند به همراه بسيجيان اين دانشگاه دانشگاه، در مقابل سلف غذاخوري پسران تجمع كرده و شعارهايي نظير "موسوي كم آورده"، "مرگ بر ضد ولايت فقيه" سر دادند.

در مقابل دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي با تجمع در مقابل سلف غذاخوري دختران و شعارهايي نظير "توپ تانك بسيجي ديگر اثر ندارد"، "مرگ بر ديكتاتور"، "بسيجي برو گمشو" سر دادند.

با توجه به ضرب و شتم دانشجويان توسط نيروهاي لباس شخصي و بسيجيان، همچنان جو اين دانشگاه ناآرام است.

درگيري و تعطيلي كلاس‌هاي درس در دانشگاه تهران

در پي بروز درگيري در دانشكده فني دانشگاه تهران ميان دانشجويان مخالف دولت از يك سو و مأموران لباس شخصي و دانشجويان بسيجي از سوي ديگر، كلاس هاي درس در اين دانشگاه تعطيل شده است.

يكي از دانشجويان اين دانشگاه به بي بي سي گفت كه پس از درگيري هاي ساعات اوليه صبح امروز (سه شنبه ۱۷ آذر – ۸ دسامبر) كه به ويژه در محل دانشكده فني رخ داد و به شكسته شدن درها و شيشه هاي اين دانشكده انجاميد، از درگيري ميان دو گروه تا حدودي كاسته شده، اما جو دانشگاه همچنان متشنج است.

پيش تر شاهد عيني ديگري به بي بي سي گفته بود كه دانشجويان مخالف دولت قصد داشتند در اعتراض به نحوه برخورد مأموران لباس شخصي در روز ۱۶ آذر در دانشكده فني تجمع كنند كه درگيري رخ داد.

به گفته شاهدان، مأموران لباس شخصي براي برخورد با دانشجويان از باتوم استفاده كردند.

تصاوير منتشر شده در يوتيوب هم صحنه اي را نشان مي دهد كه دانشجويان ظاهرا براي خنثي كردن گاز اشك آوري كه به درون راهروي دانشكده فني پرتاب شده، آتش روشن كرده اند.

خبرگزاري رسمي دولت ايران گزارش داده است كه مأموران "نظامي و انتظامي" از صبح روز سه شنبه در اطراف دانشگاه تهران مستقر شده بودند و مسئولان انتظامات دانشگاه هم پس از كاسته شدن از شدت درگيري ها، درهاي اصلي دانشگاه را بسته اند.

خبرگزاري هاي حامي دولت نوشته اند كه تعداد دانشجويان بسيجي و هوادار دولت بسيار بيش از معترضان بوده است، اما دانشجويان معترض مي گويند كه تعداد زيادي از مأموران لباس شخصي كه دانشجوي اين دانشگاه نبوده اند، در جمع هواداران دولت ديده مي شدند.

گفته مي شود يكي از دلايل تعطيلي كلاس هاي دانشگاه تهران، اعتراض دانشجويان به حضور افراد غير دانشجو در اين دانشگاه بوده است.

خبرنگاران رسانه هاي بين المللي از حضور در سطح شهر تهران براي پوشش خبري حوادث روزهاي ۱۶ و ۱۷ آذر منع شده اند.